Miksi paristomme eivät sisällä elohopeaa?

Ne ovat ympäristöystävällisiä! Paristotekniikan kehittyessä on keskitytty kehittämään paristoja, jotka eivät sisällä elohopeaa. Elohopean käyttö paristoissa on ollut kiellettyä EU vuodesta 2015 lähtien. Suomi noudattaa eurooppalaisen IEC-standardin kuulolaiteparistoja koskevia määräyksiä.

Miten vanhemmat elohopeaparistot eroavat uusista elohopeaa sisältämättömistä kuulolaiteparistoista?

Accessory Line ja Rayovac-kuulolaiteparistoiden käyttöikä tai suosituskyky on sama kuin aikaisemmin valmistetuilla elohopeaa sisältävillä paristoilla.

Kuinka kauan kuulolaiteparisto kestää?

Tämä riippuu kuulolaitteestasi, miten se on ohjelmoitu, sekä kuinka sen äänenvoimakkuus on säädetty. Pariston keskimääräinen käyttöikä on 1 – 2 viikkoa. Huomaa, että paristojen kestoaika on hieman lyhyempi langattomia toimintoja hyödyntävissä kuulolaitteissa.

Miksi sinkki-ilma-kuulolaiteparistoissa on paperisuikale?

Sinkki-ilma-kuulolaiteparistot käyttävät energian lähteenään ilmaa, ja tämä paperisuikale tukkii pariston ilmareiän. Kun paperi poistetaan, kestää noin kaksi minuuttia että paristo aktivoituu. Silloin kuulolaitteen paristoluukku voidaan sulkea. Jos luukku suljetaan heti paperisuikaleen poistamisen jälkeen, paristo saattaa vahingoittua. Muista kuitenkin poistaa suojapaperi ennen kuulolaitepariston käyttöä. Pariston lataus alkaa purkautua heti, kun suojapaperi on poistettu, vaikka paristo ei olisikaan kuulolaitteessa.

Kuinka kauan kuulolaiteparistot säilyvät?

Paristomme säilyvät vähintään kaksi vuotta. Tämä edellyttää kuitenkin, että paristot säilytetään asianmukaisesti.

Miten kuulolaiteparistot tulee säilyttää?

Tavallinen huoneenlämpötila, 10–25 °C on ihanteellinen lämpötila kuulolaiteparistojen säilytykseen. Kuumuus tai kylmyys voi lyhentää paristojen säilyvyysaikaa. Älä siis säilytä kuulolaiteparistoja jääkaapissa. Metalliesineet, kuten avaimet tai kolikot, voivat aiheuttaa paristossa oikosulun. Paristoja ei siis tule säilyttää irtonaisina käsilaukussa tai lompakossa. Säilytä niitä pakkauksessaan.

Mitä tehdä, jos joku nielee pariston?

Kuulolaite paristot tulee säilyttää pienten lasten ja lemmikkieläinten ulottumissa, jotteivät nämä nielisi paristoja. Tämän koskee sekä käytettyjä että uusia paristoja. Mikäli joku on niellyt pariston, ota välittömästi yhteyttä lääkäriin!

Miten pariston voi saada toimimaan mahdollisimman tehokkaasti?

Suojaa paristo kosteudelta. Mikäli paristo kostuu esim. hiestä, kuivaa se välittömästi. Kuulolaitteen kääntäminen pois päältä ei auta säästämään pariston virtaa. Kun paristo on aktivoitu poistamalla suojapaperi, se on aktiivinen niin kauan kuin siinä on virtaa. 

Kuinka kauan paristo kestää sen aktivoimisen jälkeen?

Käyttöikä riippuu kuulolaitetyypistä. Esimerkiksi langaton kuulolaite kuluttaa enemmän virtaa kuin vanhemmat kuulolaitteet. Myös se, miten kuulolaite on ohjelmoitu ja se kuinka paljon käytät sitä vaikuttavat pariston käyttöikään. Kuulolaite kuluttaa enemmän virtaa aktiivisessa tilassa kuin passiivisessa tilassa. Myös äänenvoimakkuus vaikuttaa virrankulutukseen.

Miten käytetyt paristot tulee hävittää?

Paristot, jotka eivät sisällä elohopeaa eivät ole ympäristölle haitallista jätettä. Ne tulee kuitenkin toimittaa tavalliseen paristojenkierrätyspisteeseen. 

Miksi kuulolaitteeni ei toimi, vaikka siinä on uudet paristot

Tähän voi olla useita syitä kuten:Paristo ei ole ehtinyt aktivoitua, ennen kuin olet laittanut sen kuulolaitteeseen. Tähän kuluu noin 2 minuuttia. Pariston tai kuulolaitteen kontaktipinta on likainen.

Olika modeller av hörapparatsbatterier